Elke slagerij beschikt over een slager die het vlees verwerkt met als doel het aan de consument te verkopen. Ook deden veel slager in het verleden hun slachtwerk zelf, maar is dat tegenwoordig niet meer zo. Zo een slachtwerk wordt nu eerder in slachterijen zelf uitgevoerd en hoeft een slager zoiets niet meer te doen. Normaal zou je eerder denken dat zo een slagerij alleen maar vlees verkoopt, maar is dat niet meer het geval. Als je als slager alleen maar vlees verkoopt is de kans klein dat je het zo gaat overleven als zelfstandige slager. Tegenwoordig verkoopt zo een slager ook producten die kant en klaar zijn. Voorbeelden van zo een product kunnen belegde broodjes zijn met het vlees erbij wat ook aan consumenten verkocht wordt. Hierdoor trek je meer mensen aan en komen ze zo ook sneller je slagerij binnen voor een lekker broodje. 

Je zult zien dat de meeste slagers gewoon zelfstandig zijn met hun eigen winkel, maar je kunt ze ook in supermarkten vinden. Dat vooral omdat mensen tegenwoordig eerder naar een supermarkt gaan dan naar een slagerij. Zo kopen mensen ook sneller iets van de slager ook omdat het vers is. Alleen is het natuurlijk wel zo dat deze twee soorten slagers niet met elkaar vergeleken kunnen worden. De werkzaamheden van een slager in de supermarkt kunnen heel anders zijn dan die van een traditionele slager. Als je het beroep van een slager wil beschrijven kun je dat het beste omschrijven als beroepsmatig vlees snijden en het vlees voorbereiden met als doel het aan de consument te verkopen. De ene slager kan ook meer gespecialiseerd zijn in bepaalde vleessoorten dan bijvoorbeeld een andere slager. 

 

Soorten slagers

Er is er niet alleen een slager maar ook een poelier. Een slager is wat anders dan een poelier omdat een slager vlees klaarmaakt en het in verschillenden soorten verkoopt. Een poelier verkoopt juist vlees van het gevogelte, zoals kip en kalkoen. Ook verkoopt de poelier vaak wild vlees, zoals wilde haas, eend of zelfs hert. Veel mensen vinden het belangrijk om een goed stuk vlees te eten. Daarom wordt goed vlees ook bij een slager gekocht en dus niet in een supermarkt. Veel vleessoorten zijn in een supermarkt veel bewerkt en verschilt het daarom ook groot met een slager. Ook als je het hebt over partijen en feesten is zo een slager de ideale persoon om te voorzien van vlees. Bij een slager kan je veel uitgebreider informeren over de bereidingswijze en over de aantallen van het vlees. 

Slager

De slagerij met de lekkerste belegde broodjes

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *