Dietiste

Wil je deskundige ondersteuning op het gebied van voeding en gezondheid dan kun je het beste een diëtiste inschakelen. Door haar begeleiding zul jij je al snel beter voelen en moet je vanwege ziekte de hulp van een diëtiste inschakelen dan zul je merken dat de behandeling eerder aanslaat.

 

Specialiste op het gebied van voeding en gezondheid

Veel mensen denken dat een diëtiste alleen werk verricht dat met afvallen te maken heeft. Dit is echter bezijden de waarheid, want ze is specialiste op het gebied van zowel voeding als gezondheid. Met name als je te maken hebt met bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, oncologische aandoeningen, een te hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, Diabetes mellitus, voedselallergie, overgewicht en ondervoeding kan de diëtiste veel voor je betekenen.

 

Passende voeding bij ziekte

De diëtist werkt nauw samen met de arts om in geval van ziekte passende voeding aan te kunnen bieden, voeding die past bij je aandoening, behandeling en je voorkeuren. Als geen ander is de diëtiste in staat te kijken welke voeding goed voor je is en behalve kennis over voeding heeft ze ook ruime kennis op medisch gebied.

 

Andere voeding inpassen in het dagelijks eetpatroon

De specialiste op het gebied van voeding en gezondheid onderzoekt wat voor jou de beste voeding is en helpt je om deze voeding in te passen in je dagelijkse eetpatroon. Bovendien geldt ze als vraagbaak over alle zaken die met voeding te maken hebben en begeleidt ze je stap voor stap richting het best denkbare resultaat. Ook zal ze er alles aan doen om je gedrag blijvend te veranderen. Daarnaast is ze steeds een luisterend oor ook als het allemaal even niet meezit.

 

Ook persoonlijke achtergrond tellen mee

Behalve naar de medische achtergrond, worden ook je persoonlijke voorkeuren meegenomen in het gehele verhaal; een kwestie van ervaring, medische kennis en goed luisteren. Elke behandeling start met een goed gesprek waarin je huidige situatie besproken wordt en in kaart wordt gebracht, wordt je eetgedrag onder de loep genomen en worden dus ook je persoonlijke voorkeuren besproken. De diëtiste probeert zelfs mee te nemen dat eten niet alleen maar goed moet zijn, maar dat het je ook gewoon moet smaken. De diëtiste zet je in bij eigenlijk alle zaken die met je gezondheid en voeding te maken hebben. Veelzijdig dus, de diëtiste en dus veel meer dan iemand die je helpt met afvallen zoals nogal eens verondersteld wordt.

Diëtiste 

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *