Toen ik een jaar of 14 was begon ik met het te veel eten. Wanneer je jong bent maakt dit nog niet zoveel uit. Je hebt dan nog een erg snelle stofwisseling en beweegt ook nog eens super veel. Het vele eten was toen der tijd ook nog geen probleem, echter toen ik rond de 20 was begon ik wel flink aan te komen. Ik sportte niet meer en at nog steeds erg veel. Het begon met een klein bierbuikje, maar werd al vrij snel veel meer. Vorig jaar bereikte ik dan ook mijn dieptepunt. Ik was zo zwaar geworden dat ik niet zelfstandig meer de trap op kon komen. Wanneer ik dit probeerde moest ik regelmatig stoppen om uit te rusten. Om die reden sliep ik dan ook vaak op de bank. Ik besefte dat ik echt hulp nodig had van een voedingsconsulent. Ik ben gaan zoeken op het internet en vond een voedingsconsulent bij mij in de buurt. Ik heb contact opgenomen met voedingsconsulent en kon gelukkig snel terecht.

Voedingsconsulent

Mijn eerste afspraak bij de voedingsconsulent

Nadat ik de eerste stap had gezet vond ik het nog wel erg spannend. Ikzelf was inmiddels al gewend aan mijn dikke lichaam, maar veel mensen in mijn omgeving schrikken er nog wel erg van. Ik was er dan ook bang voor dat mijn toen der tijd toekomstige voedingsconsulent het project niet aandurfde. Op de dag van de afspraak was ik erg zenuwachtig, maar hier wist ik me gelukkig overheen te zetten. Ik ging naar de voedingsconsulent toe en besloot om open en eerlijk te zijn over mijn slechte eetgewoontes. De voedingsconsulent schrok gelukkig helemaal niet zo erg als dat ik had verwacht. Ze vertelde me ook gelijk dat ze me ging helpen en daar bleek ze gelijk in te hebben!

Een jaar later

Inmiddels ben ik een jaar verder en ben ik al flink wat kilo’s afgevallen. Ik voel me met de dag fitter worden en dat is erg fijn. Ik kan weer zelfstandig de trap op lopen en vind het ook niet erg om een stukje te lopen. Ik ben nu nog steeds te dik, maar er zit wel degelijk progressie in. Ik ga dan ook hard mijn best doen om deze verbetering voort te zetten. Ik hoop dat ik over een jaar weer met trots kan vertellen over mijn gewichtsverlies. Ik ga er in ieder geval alles aan doen.

Hulp van een voedingsconsulent nodig

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *