Het blijft elke keer weer lastig, een origineel cadeau voor iemand kopen die jarig is, een jubileum viert of van wie je vindt dat ie gewoon iets verdient. Het idee om iemand iets cadeau te doen is hartelijk, totdat je die middag uren en uren door de straten slentert en maar niets kunt vinden. Althans, niets origineels. En dus wordt het weer een waardebon die je overal in kunt wisselen. En daar is weinig origineels aan.

Origineel cadeau

Een origineel cadeau geven is echt maatwerk

Je kunt niet zomaar een lijst met cadeaus opsommen die wel origineel zijn. Een origineel cadeau is maatwerk. Voor wie is het en hoe geef je er een persoonlijk tintje aan, want dat is wat een cadeau vaak origineel maakt. Een persoonlijk sausje maakt van een gewoon cadeau een origineel cadeau. Mooi voorbeeld is wel het geven van een teksttegel, iedereen kent ze wel. Nou kun je heel simpel een leuke tekst kiezen die online staat, je zou er echter ook voor kunnen kiezen om op die tegel een tekst te plaatsen die kenmerkend is voor de ontvanger. Iedereen heeft wel een uitspraak of een woord die hij of zij vaker gebruikt. Laat dat op een tegeltje zetten en je hebt een origineel cadeau. Kost niet veel, maar zal de ontvanger echt heel veel waard zijn.

‘1 hele zaterdag hulp in de tuin’

Wat je ook kunt doen is een belevenis weggeven of een cadeau in natura aanbieden. Weet je voorbeeld dat iemand een grote tuin heeft en plannen heeft die aan te pakken, maak dan een cheque ter waarde van 1 hele zaterdag hulp in de tuin. Kost helemaal niets, maar ook dit is en zeer originele cadeau dat echt waarde heeft en waardevol is voor de ontvanger.

Een zelfgemaakt cadeau is altijd een origineel cadeau

Wat ook altijd een origineel cadeau is, is een zelfgemaakt cadeau. Wat het ook is. Het idee dat jij iets speciaal voor een ander hebt gemaakt zegt de ontvanger meer dan een waardebon van honderden euro’s, let maar eens op. Als je door de winkelstraten loopt op zoek naar een origineel cadeau, dan kijk je vaak ook te veel naar de prijs. Iets goedkoop kan in je ogen vaak niet, want dat is niet genoeg. Terwijl zoals je hebt kunnen lezen de meest originele cadeaus soms zelfs helemaal niets kosten. Denk goed na over de persoon in kwestie, aan iets dat hem kenmerkt. Doe daar vervolgens iets mee.

Wil je meer te weten komen over originele cadeau’s? Klik dan op deze link.

Origineel cadeau

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *