Voedingsadvies

Het is belangrijk om goed en genoeg te eten om gezond te blijven, toch is het niet dat je altijd even veel eet of even gezond. Het maakt niet uit als dit af en toe gebeurt maar wanneer dit op lange termijn gebeurt kan het lichaam daarop reageren en zich tegen je gaan werken. Er zijn verschillende bedrijven, voedingsdeskundige of centra waar ze proberen jou een zo goed mogelijk voedingsadvies te geven, dit kan zijn vanwege jouw slechte gezondheid of je wilt misschien wat kilo’s afvallen, het kan allemaal. Tegenwoordig zetten steeds meer mensen hun voedingsadvies op internet en andere mensen kunnen dit dan weer gebruiken. Het kan dus soms lastig zijn om het goede voedingsadvies voor jezelf te vinden. In deze blog laat ik zien wat voor iedereen werkt.

Wat wel en niet?

Moet ik nu wel of geen melk drinken, is glutenvrij of veganistisch eten toch misschien beter voor mij en mijn familie, moet ik misschien de schijf van vijf gaan aanhouden of moet ik toch een ander kookboek gaan halen? Het zijn vragen die veel mensen stellen en er niet altijd een even goed antwoord op krijgen, sommige mensen negeren vaak een voedingsadvies omdat zij zelf denken het te kunnen oplossen. Het is belangrijk om te weten dat ieder lichaam overal anders op reageert, wel is gezond eten voor iedereen goed. Door zo gezond, puur en onbewerkt te eten geef je je lichaam de kans om het te laten doen wat t altijd doet en dat is een goede stofwisseling op gang brengen, ook zorgt gezond eten voor een gezonde spijsvertering wat er uiteindelijk weer voor zorgt dat jij energie krijgt maar ook om tot rust te komen en in de tussentijd vet verbranden ( afvallen ).

Klachten

Het kan altijd zijn dat je wat minder gezond voor een tijdje leeft, bijvoorbeeld als student zijnde. Het is dan belangrijk om weer een gezond ritme op te bouwen door middel van gezond te eten. Je kan last hebben van maagzuur, vermoeidheid, last van je huid of een gevoelige darm. Door enkel je eetgedrag te veranderen kan je verschillende klachten meestal al vrij makkelijk verhelpen. Toch kan het zo zijn dat je klachten blijft houden en gezond eten niet alles wilt verhelpen, in dit geval is een bezoek aan de huisarts geen verkeerd idee. Vaak raden huisartsen dan alsnog aan om de klachten even aan te zien en gewoon gezond te blijven eten om te kijken of het probleem zo weg gaat, soms geeft een huisarts dan een specifiek voedingsadvies

Voor meer informatie over voeding, kijk hier

Voedingsadvies

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *