VoedingsdeskundigeVoeding wordt steeds belangrijker in het leven. Door toevoeging van bepaalde stoffen wordt eten steeds slechter. Hierbij moet je natuurlijk rekening houden met de spijsvertering, maar ook met het uiteindelijke doel wat je hebt met jouw lichaam. Wil je bijvoorbeeld slank blijven? Wil je een fitness lichaam krijgen? Of wil je gewoon gezond blijven? Voor elke keuze wat je met je lichaam wilt moet je een bewuste keuze maken omtrent voeding.

Voeding tijdens het sporten

Veel mensen denken dat je met alleen sporten een heel eind kunt komen. Dat is natuurlijk wel zo, maar zonder voeding kom je nergens. Sporten bestaat namelijk uit drie elementen waarbij voeding het belangrijkst is. Hierbij moet je goed kijken naar de sport doelstellingen. Aan de hand van deze doelstelling moet je een goed voedingsschema maken. Dit kun je laten doen door een voedingsdeskundige. Hierdoor weet je zeker dat je op het gebied van voeding niets te kort komt. Resultaten zal je hierdoor veel sneller boeken. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat voeding van cruciaal belang is als het gaat om sporten. Dus neem het van deze onderzoeken aan en begin met gezond eten. Elk lichaam is anders en elke doelstelling heeft een andere voedingsvereiste. Mocht je meer informatie willen omtrent voeding in combinatie met sporten, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een voedingsdeskundige.

Afvallen en niet meer aankomen

Uit diverse onderzoeken is ook gebleken dat de meerderheid van Nederlandse bevolking te maken heeft overgewicht. Dit is natuurlijk iets waar wij als Nederlands niet trots op moeten zijn. Het is daarom belangrijk dat er bewuste keuzes worden gemaakt omtrent voeding. Zo moet je bijvoorbeeld niet te veel vetten en suikers eten. Deze stoffen zorgen er namelijk voor dat je dik wordt en dit wil je ten alle tijden voorkomen. Daarnaast zijn suikers enorm slecht voor je. Het is daarom goed om op te letten naar je suikergebruik. Van suiker kan je in veel gevallen een boost krijgen, maar dit is maar tijdelijk. Mocht je dus moe zijn en fit willen worden, dan is het aan te raden om een bak koffie te nemen in plaats van suikers. Daarnaast is suiker erg slecht voor je tanden. Indien jouw tanden continu worden blootgesteld aan suikers bestaat er een kans dat je snel gaatjes zult ontwikkelen. Hierdoor zal je uiteindelijk naar de tandarts moeten en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Lees meer over voedingsdeskundige op www.matoeta.nl.

Waarom kiezen voor een voedingsdeskundige

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *